Een fijne cursus.

"Enthousiaste en bekwame lesgever, de cursus werd goed opgebouwd, direct de mogelijkheid om te converseren, aangename en informele manier van lesgeven, kleine groepen zorgen voor een intieme sfeer en voldoende mogelijkheid om actief deel te nemen, de lessen zijn interactief, fijn dat er ook culturele informatie over de eilanden wordt meegegeven, kortom een erg aangename ervaring. DANKI!" 

Bij PRiKiCHi hebben ze over al het lesmateriaal en methodiek van aanpak nagedacht.

"Bij 'Prikichi' hebben ze over al het lesmateriaal en methodiek van aanpak nagedacht. Dit alles, praktijk gerichte aanpak, ontstaan uit veel ervaring en het plezier waarmee les wordt gegeven, maakt het dat iedere les niet alleen heel leerzaam is maar vooral ook heel ontspannen en gezelling. Als je binnen enkele maanden de basis wilt hebben om te kunnen en durven praten, dan moet je bij 'Prikichi' zijn".  

Leer de woordjes, dan komt het goed.

"Met heel erg veel plezier heb ik lessen Papiamentu gevold bij Fundacion Prikichi. Omdat er maar maximaal 5 cursisten zijn, is het bijne onmogelijk om geen leuke band met elkaar te krijgen. Zoals de docent in de 1e les al zei: "Leer je de woordjes, dan komt het goed". Na 12 weken kan ik mijn schoonfamilie redelijk volgen. Ik heb genoten van de lessen. DANKI voor jullie inzet en enthousiasme, groetjes."

Dit is een veel vriendelijkere manier om een taal te leren.

"Het was een hele goede les die we hebben geleerd! In de positieve zin van het woord. We volgde elke avond weer met volle interesse en zin naar de cursus. We hebben ook echt geconverseerd en niet stelselmatig woordjes en grammatica moeten leren. Dit is een veel vriendelijkere manier om een taal te leren. Je leert zo beter de taal te gebruiken waarvoor het bedoeld is namelijk communiceren met de mensen. Het is geen cursus voor politieke documentatie, alhoewel ze vast wel een vervolg cursus zullen hebben die dermate ver gaat dat je inderdaad het debat kan aangaan. Toch hebben we het stiekem een beetje geprobeerd en konden we er weer goed om lachen. Ook veel culturele achtergrond krijg je te weten en snap je beter hoe de gedachtegang van de taal en de cultuur is. Het is niet woordjes vanuit het Nederlands vertalen naar Papiametno, maar het is een gevoel wat je moet krijgen met behulp van de woorden die je spelenderwijs leert. We zijn heel blij dat we deze cursus Conversatie Papiaments voor Beginners hebben gevolgd. We kunnen niet wachten om het dagelijks te mogen spreken en horen. Veel dank voor alles!"  

Ik heb de basis- en vervolgcursus Papiamentu bij PRIKICHI gevolgd. 

"Ik heb de basis- en vervolgcursus Papiamentu bij PRIKICHI gevolgd en heb daarna nog "medisch jargon” aan toegevoegd. Het is mij gelukt om een baan te vinden op de eilanden............. In maart start ik als psycholoog op Curaçao! Danki pa siña mi e Papiamentu na boso manera special! Kumindamentu."

De lessen zijn erg goed opgebouwd.

We zijn erg enthousiast over de beginnerscursus van Prikichi. De lessen zijn erg goed opgebouwd. We zijn begonnen met grammatica, daarna lezen en vervolgens converseren. Van te voren dacht ik dat ik van dat laatste niks zou kunnen, maar de methode van Prikichi zorgde ervoor dat ik ook simpele zinnen kon maken. Via kleine briefjes, stimulerende rollenspellen hebben we geleerd om gesprekken te voeren. De lessen waren leuk, gezellig en motiverend, we hebben veel gelachen. Daarnaast is er ook veel uitgelegd over de cultuur en gewoonten, waardoor het niet zomaar een taal leren was.  Ook de woorden die we opkregen om te leren zijn goed geselecteerd, waardoor je met relatief weinig woorden al een converstatie kan hebben. Doordat de groepen klein zijn, krijg je veel aandacht en zijn de lessen intensief.  Ik vind dat we verbazend veel geleerd hebben in een korte tijd op een leuke manier.  Ik zou de methode van lesgeven zelfs willen aanbevelen, bij mij werkte deze erg goed. Prikichi: bedankt voor de leuke inkijk in de ABC eilanden, de cd met leuke liedjes in het papiaments en last but nog least het geven van een goede basis voor het spreken van de taal papiaments. Macha danki!   

Zeer gezellig, ontspannend en zeer effectief!

"Ik heb lang gezocht naar een manier om Papiaments te leren en door een kleine advertentie in de krant kwam ik in kontakt met de Stichting Prikichi en de gevolgen waren enorm: vanaf het eerste moment voelde ik mij absoluut op mijn gemak in de gezellige sfeer waarin les werd gegeven! Doordat mijn groepje klein was en mede door de uitgekiende opbouw van de 14 weken les heb ik al die periode als  zeer gezellig, ontspannend en zeer effectief ervaren en dat heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik me er elke week voor inzette. Het is niet te geloven dat je na 14 weken les zo een uitstekende basis hebt om mee verder te gaan! Masha danki!"

Jullie enthousiasme in het les geven, werkte aanstekelijk.

"Mijn lessen waren op zaterdagochtend, let wel ik deed het graag omdat het iedere keer weer leuk, leerzaam en bovenal gezellig was. Jullie enthousiasme in het les geven werkte aanstekelijk. Trouw leerde ik ieder week de woordjes en door jullie aanmoediging, wat hier en daar in de groep wel nodig was, durfde ik me na een paar weken steeds beter in het papiaments te uiten. Het allerleukste vond ik de rollenspellen die we deden, waarbij mijn docent als een ware actrice ontpopte. Ik dank jullie voor 14 inspirerende weken!" 

Ik ben op mijn eigen tempo passend begeleid.

"De lessen van Fundacion Prikichi waren voor mij zeer waardevol. Uiteraard staat eigen motivatie centraal. Wat ik zelf als enorm prettig heb ervaren is de manier waarop naar mijn persoonlijke niveau is gekeken en waardoor ik op mijn eigen tempo passend ben begeleid om vele stappen verder te maken. Op dit moment ervaar ik hoe het geleerde is toe te passen in de praktijk en voel ik me zeker genoeg om op Aruba de taal te gebruiken. Masha, masha danki, tur cos bon y bay tranquilo."

De opbouw van de lessen vind ik zeer goed.

"Mijn ervaring over de lessen Papiaments: Ik vond het heel leuk en gezellig. De opbouw van de lessen vind ik zeer goed. Ik had niet gedacht dat ik al zo snel zou kunnen lezen en daarna zelfs praten. Ik ben onder de indruk. De sfeer was elke keer ontspannen en gezellig. Op die manier is het leuk om een taal te leren."  

"Prikichi" heeft erin geslaagd mij Papiaments te leren spreken.

"Stichting Prikichi heeft het voor mij mogelijk gemaakt een taal te leren. Na vele pogingen met andere talen, heeft "Prikichi" erin geslaagd mij nu Papiaments te spreken en te lezen. DANKI Prikichi"

Het enthousiasme van ons docente werkte echt aanstekelijk en stimuleert.

Als "yiu de Kòrsou" is het eingelijk schande dat ik nooit eerder moeite heb gedaan om Papiamentu te leren. Er zijn ook weinig instanties die deze les geven. Nu ik eindelijk de stap genomen heb, geniet ik van de lessen. Het is leuk om de Antilliaanse muziek te beluisteren en te ontdekken waarover gezongen wordt, door woorden te herkennen en te begrijpen. Zoals jullie de cursus, het lesmateriaal en de lessen hebben opgezet en geven, daar heb ik veel bewondering voor. Het enthusiasme van ons docent werkte echt aanstekelijk en stimuleerde me om te blijven oefenen. MASHA, MASHA DANKI! 

Alles wordt duidelijk uitgelegd, met heel veel geduld!

"Papiamentu praten, dat was nog een wens van mij. Ik ben n.l. geboren op dushi Kòrsou en heb daar 16 jaar gewoond. "Schandelijk", maar nooit gesproken.  Via internet ben ik bij de Stichting Prikichi terecht gekomen, dat kon niet beter. De lessen waren hèèl fijn, prima lesmateriaal. Alles wordt duidelijk uitgelegd, met heel veel geduld! Het is er gemoedelijk, je voelt je thuis. Je blijft vanzelf gemotiveerd en kijkt naar de volgende les uit. Ik zal de Prikichi dan ook zeker bij een ieder die het horen wil, aanbevelen! Prikichi, "masha danki pa e lèsnan, boso pasenshi y e bon ambiente. Awor mi ta papia Papiamentu un poko! Suksès ku boso kurso!"

Ik heb op spelenderwijs de basisbeginselen van het Papiaments geleerd.

"Ik heb ontzettend genoten van de cursus Conversatie Papiaments voor beginners bij de Stichting Prikichi.  In 14 weken heb ik spelenderwijs de basisbeginselen van het Papiaments geleerd. Door de afwisselende oefenvormen, de gezellige sfeer en de gedeelde interesse voor de taal en de Antilliaanse en Arubaanse cultuur was het iedere week weer een genoegen om de lessen te volgen en mijn medecursisten te ontmoeten".  

Een ontspannen sfeer!

"Het is erg leuk dat de cursus via internet plaats vindt, op deze manier ontstaat er een ontspannen sfeer! De groep waarmee ik de cursus heb gevolgd is ontzettend leuk en gezellig, het klikte vanaf het eerste moment! Onze docent geeft met vol enthusiasme de les, heeft veel geduld en is een gedreven persoon! De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel geleerd van de taal en het Caribische gebied. Ik vond het zeker de moeite waard en raad jou ook zeker aan als je de taal en het land wilt leren kennen om de cursus te volgen!Eksito ku e kursonan!"

Je wordt goed bijgestaan.

BON DIA! Op een leuke en gezellige manier papiamento leren lezen, spreken en begrijpen in een paar maanden. DAT KAN! ik heb het gedaan. Je bent met nog max. 4 andere cursisten, niet in een grote groep en met een gezellige lerares, volg je de lessen. Je wordt goed bijgestaan, ook als het een keertje niet zo lekker gaat, er wordt gezorgd dat je toch met een voldaan gevoel en een ervaring rijker bent. Dus ik zeg, wil je Papiamento leren, ga naar Prikichi en je zult er geen spijt van hebben. DOEN! Een dankbare leerling. 

Lesmateriaal TOP!

"De Papiamentu lessen waren geweldig! Jullie persoonlijke aandacht en inzet is echt fantastisch. Lesmateriaal TOP! We hebben een leuke tijd gehad en veel geleerd, zowel taal als cultuur. Heel erg bedankt hiervoor! We gaan jullie missen op donderdagavond. Masha danki, Ayo" 

Ik heb enorm genoten van de lessen.

"Ik heb enorm genoten van de lessen. Mede hierdoor heb ik mezelf een enorme boost gegeven, zeker omdat mijn familie het heel leuk vindt. Ik ben enorm blij en hoop in de toekomst nog veel plezier te beleven aan de taal."

De 2 uren gingen heel snel voorbij.

"14 weken heb ik de cursus Conversatie Papiaments gevolgd en echt elke week weer had ik er heel veel zin in! De 2 uren gingen heel snel voorbij wat een teken is dat de lessen altijd leuk waren! Echi, Fenchi en heel Stichting Prikichi, BEDANKT!"

De lessen zijn duidelijk en goed uitgelegd.

"Ik heb zeer genoten van de lessen! Zeer gezellige, je krijgt het gevoel dat  je op de Antillen bent. De lessen zijn duidelijk en goed uitgelegd. Omdat de les in een klein clubje plaats vindt is er genoeg tijd om eventuele aandachtspunten te verbeteren. De leraren begeleiden je ontzettend goed en zijn erg gezellig. Ik heb er heel erg veel van opgestoken, kortom een echte aanrader!"