Reizen naar Aruba, Bonaire of Curaçao voor ons bekende eilanden in de Caribische Zee. Nieuwe mensen ontmoeten, kennismaken met nieuwe culturen met een rijke geschiedenis en met een blik op de wereld die heel anders is dan de onze. Het doel van het leren van Papiaments is om in PAPIAMENTS te kunnen communiceren met de eilandbewoners, zelf als ze onze taal begrijpen. "Een paar woorden spreken in de taal van het eiland waar je te gast bent is leuk! Het helpt maar bovenal: het wordt door de lokale bevolking zeer gewaardeerd.

Leuker en makkelijker als u PAPIAMENTS kent

Het is gewoon leuker als u het probeert met behulp van  uw nieuwe taal, PAPIAMENTS.  Dat is een deel van het avontuur van reizen naar de eilanden. Het is heel plezierig voor u en des te meer voor de mensen die u bezoekt. De eilandbewoners zijn gastvrij voor Nederlanders, maar het is bekend dat overal waar u ook in de wereld gaat, krijgt u altijd een beetje beter contakt wanneer u enige moeite heeft genomen om hun taal te leren. Elk stap van uw vakantie zal worden vergemakkelijkt als u PAPIAMENTS weet. Douane, expediteurs, taxichauffeurs, in hotels, restaurants en in de winkels. Alles zal net iets soepeler gaan als u wat PAPIAMENTS kent. Sommige zinnen zult u dagelijks gebruiken zoals “hoeveel is dat?” of “Ik zou graag......” of “waar is .....?”.

Sociale contacten

Met kennis van PAPIAMENTS loopt uw eerste kennismaking wat soepeler en misschien gaat er een paar deuren voor u open die u misschien niet had verwacht. Of u maakt op uw reis mogelijk een paar vrienden of zakelijke contacten. PAPIAMENTS-spreken zal zeker bijdragen aan een fijnere tijd voor u en aan de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Door beheersing van PAPIAMENTS breidt u niet alleen uw taalkennis uit maar creëert u mogelijkheden voor u zelf de komende jaren!

Aanvullende reismogelijkheden

Aruba, Bonaire en Curaçao openen het venster in een andere cultuur en bieden u de kans om een andere kijk op het leven. U weet dit, misschien als dát één van de redenen waarom u naar een van de eilanden wilt gaan. Maar krijgt u niet een veel beter begrip van hun cultuur wanneer u PAPIAMENTS spreekt? U leert zo veel meer over de mensen en cultuur van de mensen slechts door kennis van het PAPIAMENTS.

Leer PAPIAMENTS om de cultuur te begrijpen

PAPIAMENTS (voor beginners) leren in 4 maanden voor uw vertrek, levert u een aantal duidelijke voordelen op voor tijdens uw reis. Maar stel dat u nog eens wilt teruggaan? Fijn vooruitzicht, toch? Nu hebt u een voorsprong met uw huidige kennis van het PAPIAMENTS, u kunt u nu nog meer verdiepen in de lesstof (PAPIAMENTS voor gevorderden) als voorbereiding voor uw volgende reis naar één van de eilanden! En dat is niet alles. Nu hebt u ook de mogelijkheid om met mensen in Nederland te communiceren die PAPIAMENTS spreken.

Werken op Aruba, Bonaire of Curaçao

Overweegt u een verhuizing naar Aruba, Bonaire of Curaçao? Misschien is dit niet zomaar een vakantie, mogelijk bent u er voor een interview voor een (droom)baan. Uiteraard is werken op de eilanden met kennis van PAPIAMENTS een pre. U maakt een betere indruk en u hebt een voorsprong doordat u wat PAPIAMENTS heeft geleerd, voordat u die reis ondernam.

Met pensioen naar Aruba, Bonaire of Curaçao

Behoort met pensioen gaan op de eilanden tot de mogelijkheden? Meer en meer mensen willen graag met pensioen buiten hun eigen land. Soms is het financieel een goed idee. Met het leren van PAPIAMENTS krijgt u een beter begrip van de mensen en het milieu. Als u van plan bent om te emigreren, leer PAPIAMENTS nu!